Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je 17 radnika hitne pomoći prijedorskog Doma zdravlja testirano i da su svi negativni na prisustvo virusa korona, a da se njihov kolega koji je pozitivan nalazi u studentskom domu u Banjaluci i dobrog je zdravstvenog stanja.

“Žena koja je zaražena je stabilna i u izolaciji je u našoj bolnici. Sin ove gospođe je testiran i nema tešku sliku. U izolaciji u bolnici imamo još jedno lice sa simptomima koje je testirano i čekamo rezultat, a nije u vezi sa ovom porodicom”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba.

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 111 lica, od kojih 87 u kućnoj izolaciji, a 24 u karantinu hotelu “Prijedor”, dok je 1.117 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora.

“Juče je jedno lice sankcionisano zbog kršenja mjera. Donesena je odluka da se sve mjere produže do 27. aprila. Imamo informaciju da je dobra snabdjevenost u velikim tržnim centirma, a slabija u manjim prodavnicama”, naveo je Đaković.

On je za sutra najavio razgovore o provođenju mjera štabova sa vjerskim službenicima Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice uoči velikih praznika.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, u Prijedoru je registrovano pet slučajeva oboljelih od kovida 19.

Dva su preminula, jedno lice je izliječeno, dva lica su u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, a jedno u prijedorskoj bolnici.

SRNA