Pojava korona virusa u našim krajevima zaustavila je brojna dešavanja.

Škole i vrtići su prazni, kafići, restorani, razne trgovine ne rade, nema svadbenih veselja, proslava punoljetstva i nekih drugih stvari.

Nema javnih okupljanja, ograničeno je kretanje pojedinim kategorijama stanovništva, preporučena je socijalna distanca…

Međutim, ljubav nije zaustavljena.

Najbolji pokazatelj da je to zaista tako jeste i jedan događaj u našem gradu.

Događaj koji je do prije mjesec dana bio uobičajen kada se dvoje ljudi voli i žele to da krunišu pred zakonom.

U pitanju je vjenčanje.

Ne ono standardno, sa kumovima, roditeljima, rodbinom, prijateljima, znanima i neznanima.

Ovo vjenčanje je bilo pod maskama, samo mladenci i kumovi, matičar i odbornik Skupštine grada Prijedora, u šalter sali matične službe grada Priejdora.

Iako takvo, možda baš zbog toga, ono je bilo nezaboravno za naše sugrađane, mladence Melindu Hozić, sada Goretić i Nedžada Goretića.

-Sretni smo. Iako je ovo kao mač sa dvije oštrice, s jedne strane žal što nema zabave, rodbine i prijatelja, sa druge strane jako neobično i unikatno. Ne bih ovo iskustvo mijenjala nizašta, vjerujte mi. Iako nas je bilo samo četvoro, mi i naši kumovi, bilo je lijepo, intimno i za nas nezaboravno – kaže Melinda koja je iz Donje Ljubije

Ona preporučuje svim mladim osobama koje se vole i žele da se vjenčaju, da to i učine i ne dozvole da ih korona spriječi u tome.

-Idemo dalje, gradimo zajednički život. Proslavićemo vjenčanje samo sa najbližima. Kada sve ovo prođe, kada stigne rodbina iz inostranstva, pravićemo proslavu i veseliti se – ističe Melinda.

Internet protal www.prijedordanas.com želi Melindi i Nedžadu svu sreću ovoga svijeta, da se vole i poštuju, da dobiju potomke, i, kada sve ovo prođe, da se lijepo provesele u društvu svoje rodbine i prijatelja.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com