srna-radovi skola kozarac (2)Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i UNDP obezbijedili su Osnovnoj školi /OŠ/ “Kozarac” kod Prijedora oko 200.000 KM za rekonstrukciju sistema grijanja i za sanaciju vodovoda i kanalizacije.

Direktor OŠ “Kozarac” Mirzet Mujčić rekao je da se prva faza radova, koju Ministarstvo za izbjeglca i raseljena lica Republike Srpske finansira sa 40.000 KM, završava danas, a da sutra počinje druga faza radova koju UNDP finansira sa više od 150.000 KM.

“Rade se nova toplovodna mreža, kotlovnica, kotlovi, radijatori, vodovodne i kanalizacione cijevi i keramika i još neki sitniji poslovi. U sistem grijanja uključićemo sve školske prostorije”, naveo je Mujčić.

On je istakao da većina poslova treba da bude završena do kraja iduće sedmice da bi nastava u drugom polugodištu mogla početi 2. februara.

“Ostaće neki manje zahtjevni radovi koji se mogu izvoditi paralelno sa nastavom, a da ne naruše nastavni proces, budući da imamo saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da drugo polugodište počnemo 2. februara”, dodao je Mujčić.

Škola u Kozarcu godinama je imala problem sa grijanjem, gdje se zbog dotrajalosti kotlovnice i toplovodne mreže temperatura u učionicama zimi spušta i do 12 stepeni Celzijusovih, a dnevni gubici vode iz toplovodnog sistema bili su i do 600 litara.

Instalacije za grijanje datiraju još iz 1974. godine i ne zna iz kojih razloga su izostavljene kada je prije jedanaest godina škola renovirana.

Osnovnu školu “Kozarac” u ovoj školskoj godini pohađa 350 učenika.

SRNA
srna-radovi skola kozarac (1)