Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i vlasnik firme “Unijat M” Mladen Unijat potpisali su danas u Prijedoru ugovore za šest infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti gotovo 190.000 KM.

Đaković je naveo da se radi o sanaciji objekata oštećenih u prošlogodišnjim poplavama, kao što su propusti, mostovi i korita potoka, kao i o sanaciji i rekonstrukciji društvenih domova u više mjesnih zajednica.

“Meni je zadovoljstvo saopštiti da je slične poslove dobilo više firmi i cijenimo da će tako poslovi biti brže završeni i stavljeni u funkciju građanima”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Vlasnik firme “Unijat M” rekao je da ova firma zapošljava 75 radnika i da su joj dobro došli ovi projekti u vrijeme krize za posao i na ovom području i u svijetu, te zahvalio Gradskoj upravi na odluci da realizuje ove poslove.

Rezultati tendera za 16 projekata infrastrukture za koje će iz budžeta grada Prijedora biti izdovjeno 537.535.34 KM objavljeni su prošlog mjeseca.

Osim šest poslova koje će raditi “Unijat-M”, tu su i “Prijedorputevi” u sedam projekata ukupne vrijednosti oko 270.000 KM, a po jedan posao dobili su “Nek 03”, vrijednosti 44.296,02 KM, “Niskogradnja Marjanović”, vrijednosti 28.343,25 KM, te Balkan kop Đurđevak iz Banjaluke koja je jedina firma izvan Prijedora, a dobila je posao vrijedan 8.775 KM.

SRNA