Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas apoteke na području Prijedora da se od sutra pridržavaju zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je njihovo radno vrijeme radnim danom od 7.00 do 18.00, a vikendom od 7.00 do 15.00 časova, osim za apoteke koje organizuju dežurstvo ili pripravnost.

Štab je strogo zabranio paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada, kao i izazivanje bilo kojeg oblika vatre na otvorenom, bez prethodnog obavještavanja i saglasnosti Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

“Naređuje se inspekcijskim i kontrolnim organima na području Prijedora da intenziviraju kontrolu paljenja korova i izazivanja bilo kojeg oblika vatre na otvorenom i da u slučaju nepoštivanja zabrane strogo primjenjuju propisane kaznene odredbe Zakona o zaštiti od požara”, navodi se u zaključcima štaba.

Dodaje se da se mjere, preporuke i naredbe dobro poštuju i da Štab i dalje aktivno prati razvoj situacije kako bi u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donosio zaključke i usmjeravao rad nadležnih službi.

SRNA