turnir 21januar (1)Sinoć je u sportskoj dvorani „Mladost“ počela završnica tradicionalnog 32. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu za mlađe kategorije „Prijedor 2015“, koji je, može se slobodno reći i prije njegovog završetka, opravdao očekivanja.

U vremenima besparice fudbalske nade dobile su priliku da se na pravi način afirmišu, a u samoj završnici za njih su obezbijeđene i prigodne nagrade, pa je bilo vidno sa koliko želje i žara su pokazale svoje umijeće, kako u nadmetanju po grupama, tako i u megdanima koji će odlučiti kome će pripasti prestižno prvo mjesto.

Zanimljiv program otvorile su revijalnim odmjeravanjem snaga djevojke iz Ženskog fudbalskog kluba „Braća Đurovski“. Prva ekipa u „narandžastoj“ opremi bila je bolja od „crvene“ ekipe 7:2, a posebno se istakla Nina Latinović, pošto je čak četiri puta zatresla mrežu protivnika. Tri gola za pobjednički sastav postigla je Tamara Došen,dok je dvostruki strijelac kod poraženih bila Bojana Mutić.

Svoje fudbalsko znanje pokazale su: Anja Hrvaćanin, Tamara Došen, Tamara Jeftić, Nina Latinović, Bobana Zorić, Medina Halilović, Ilijana Zorić, Bojana Mutić, Una-Milana Pjević, Anica Marjanović, Medina Muhić i Nikolina Vokić.

U takođe revijalnom susretu najmlađih dječaka ekipa Rudprom Urije 1 je savladala Rudprom Urije 2 sa 3:2 golovima dvostrukog strijelca Mihajla Kralja i Marka Gojića, dok je oba pogotka na suprotnoj strani dao Vanja Žujić, kome je, uz epitet igrača utakmice, pripala na dar jedna knjiga.

Uslijedili su polufinalni okršaji kod pjetlića. U prvom Rudprom Urije nije imao problema protiv sastava OFK Brdo iz Hambarina (6:0), a pogotke su postigli: Milan Sadžak 2, Đorđe Nišić, Srđan Grbić, Đorđe Tešović i Luka Babić. U drugom meču nije bilo golova, a boljim izvođenjem penala ”Torzokom” se plasirao u finale protiv rivala Cafe Hot Spot, jer su za konačnih 2:0 precizni bili Marko Kljajić i Marko Drljača.

Konačno u duelu pionira Rudprom 96 je nadigrao Rudprom Urije (7:0), a u punom smislu te riječi blistao je Nikola Ćorić, ostvarivši het-trik, jer je započeo i završio „golijadu“ pobjednika, a potom pred kraj utakmice izašao sa terena uz aplauze publike. Po dva gola postigli su Jovan Zmijanjac i Stefan Pilipović.

N.Đerić/A.Drakulić
turnir 21januar (2) turnir 21januar (3) turnir 21januar (4)