Virus korona zadao je glavobolje budućim mladencima koji su morali otkazati ili odgoditi vjenčanje i svadbe, i to nakon dugih priprema za najvažniji datum.

Naime, kako kažu iz svadbenih salona širom RS, sa neizvjesnošću se čekaju naredni dani i sedmice, jer je trenutno na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata i ističu da su svadbene subote u većini salona bile bukirane do kraja godine.

Romeo Valjevac, menadžer svadbenog salona “Astorya” u Banjaluci, kazao je da su sve svadbe koje je trebalo da budu održane u aprilu i maju uglavnom prolongirane za kraj godine ili za početka naredne godine.

“Naši gosti nisu otkazivali svadbe, samo su ih prologirali za neki naredni bolji period”, kazao je Valjevac za “Nezavisne” i dodao da su svadbe pomjerene za prve moguće datume koje će dogovoriti sa mladencima.

I iz motela i restorana “Orthodox” iz Banjaluke kažu da je njihov objekat trenutno zatvoren, te moraju sačekati da sve ovo prođe.

“Do kraja aprila smo imali nekoliko proslava rođendana. Sve je otkazano. Ljudi su svjesni trenutne situacije i da veća okupljanja nisu moguća. Što se tiče svadbi, nama zvanično sezona počinje poslije Vaskrsa i prvu svadbu imali smo zakazanu za 2. maj, ali smo sa parom dogovorili da prolongiramo za drugi dio godine”, kazao je Ilija Čegar, šef sale “Orthodoxa”.

Aleksandar Knežević, vlasnik svadbenog salona “Knežević” iz Prijedora, istakao je da su vjenčanja koja je trebalo da budu održana u aprilu otkazana.

“Vjenčanja koja je trebalo da budu održana u maju prolongirali smo za neki ljepši period”, rekao je Knežević.

Pošto je na snazi zabrana okupljanja, mnogi parovi smatraju da je pametnije sačekati bolja vremena za ovaj svečani čin.

Nevena S. iz Banjaluke, koja je na ludi kamen trebalo da stane početkom maja, istakla je da su njen izabranik i ona pomjerili datum svadbe.

“Naša svadba je bila planirana za 2. maj, međutim zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona bili smo prinuđeni da je prolongiramo za drugi datum. Međutim, nakon nekoliko mjeseci priprema, tu se suočavate sa pomjeranjem datuma ne samo u sali, već i za bend, i za fotografa i dekoratera. Imali smo sreće da smo uspjeli u sali dobiti termin u oktobru, kada su slobodni i svi gorenavedeni, pa nije bilo previše nerviranja. Ipak, na kraju je najbitnije da ostanemo zdravi, pa ćemo se onda još više i jače veseliti”, kazala je ova buduća mlada.

Novonastalom situacijom pogođeni su i muzičari koji su ostali bez ugovorenih svadbenih veselja za april, a kako sada stoje stvari, i onih u maju, iako su im termini već gotovo popunjeni i za sljedeću godinu.

“Sve svadbe koje smo imali dogovorene u aprilu i maju su odgođene. Moramo vidjeti kako će se situacija odvijati, te koliko će sve ovo potrajati”, kazali su iz benda “Blagi dodir” i dodali kako se svadbe ipak ne otkazuju, već prolongiraju i svi traže i dogovaraju prve slobodne termine.

Nezavisne novine