U Prijedoru je danas nastavljena dezinfekcija javnih ustanova odnosno svih prostora gdje postoji povećana koncentracija građana tokom sedmice.

Šef Tima za dezinfekciju pri Gradskom štabu za vanredne situacije Zlatko Ritan je novinarima izjavio da su to sve gradske ustanove, šalter sale te da se očekuje da se tokom dana ovaj posao uspješno i završi.

“Od sutra planiramo ponovo dezinfekciju javnih površina, ulica i saobraćajnica tako da apelujemo da se u tom periodu smanji kretanje građana, mada je to vrijeme oko policijskog časa kada nema prolaznika”, rekao je Ritan.

On je dodao da je tokom jučerašnjeg dana završena dezinfekcija dvije trećine stambenih zgrada u naselju Pećani i rudničkih zgrada te kompletna ulica Vuka Karadžića do gimnazije tako da se od slijedeće sedmice očekuje dezinfekcija ostalog dijela grada.

“Potom slijedi Omarska, Kozarac, Ljubija i ostala naselja koja imaju stambene zgrade”, potvrdio je Ritan ističući da ovoj akciji doprinose i odgovorni subjekti u gradu tako što se higijena i dezinfekcija vrši u objektima koje tokom dana posjeti veći broj građana, kao što su tržni centri.

www.prijedorgrad.org