U organizaciji tima za dezinfekciju koji djeluje u okviru Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, danas je počela dezinfekcija haustora, ulaza i stubišta u stambenim zgradama.

-Do sada smo radili dezinfekciju javnih površina i javnih objekata-ustanova na području Prijedora a ovo je prvi put da planski radimo i ovaj dio od početka situacije sa korona virusom. Danas su u akciji učestvovale četiri ekipe sa osam volontera sa leđnim atomizerima, osam pomoćnih radnika i četiri vozača – rekao je šef tima za dezinfekciju Zlatko Ritan.

On je odao priznanje svima koji su bili dio ovih ekipa jer su odradili mnogo više nego što se očekivalo.

-Dezinfikovali smo dvije trećine naselja Pećani, rudničke zgrade, stambene zgrade od autobuske stanice i lijevo i desno kroz ulicu Vuka Karadžića sve do Gimnazije. Sutra se rade javne ustanove, u subotu ulice, a od ponedjeljka opet stambeni objekti – dodao je Ritan.

On je naglasio da očekuje da ovo postane redovna aktivnost u narednom periodu.

-Još jednom molim Prijedorčane da sa površina koje dezinfikujemo uklone nepotrebne stvari kako bi se ova akcija obavila što lakše i brže. Takođe ih molim da pokušaju ostati u stanovima kada vide naše ekipe, prvo da izbjegnu nepotrbeno udisanje hemikalija, a drugo i da radnicima olakšaju manevrisanje – istakao je šef Tima za dezinfekciju Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com