Tim za dezinfekciju Štaba za vanredne situacije grada Prijedora počeo je danas dezinfekciju haustora, ulaza i stubišta u stambenim zgradama.

“Prvi put radimo ovo radimo planski i sistematski od početka krize, ali mislim da će i ovo postati redovna aktivnost u narednom periodu. Molim sve sugrađane da pokušaju ostati u stanovima kada vide naše ekipe, prvo da izbjegnu nepotrbeno udisanje hemikalija, a drugo i da radnicima olakšaju manevrisanje”, rekao je šef tima za dezinfekciju Zlatko Ritan.

On je naveo da su danas na terenu po dvije ekipe u naseljima Pećani i Rudničke zgrade, koje čini osam volontera sa leđnim atomizerima, osam pomoćnih radnika i četiri vozača.

“Ne znamo kojom će dinamikom teći radovi jer ovo radimo prvi put, ali sve što ne završimo danas nastavljamo dalje u narednim danima”, dodao je Ritan i najavio da će na ovakav način biti tretirane sve stambene zgrade u Prijedoru.

Ranije su zajednice etažnih vlasnika od Štaba za vanredne situacije grada Prijedora dobijale savjetodavnu i pomoć u vidu podjele dezinficijensa, ali su se pojedine zajednice obratile i za pomoć u samom vršenju dezinfekcije, zbog čega je na Štabu donesena odluka da se ide u sveobuhvatnu akciju i ovih objekata.

SRNA