Danas je održana sjednica Glavnog koordinacionog tima koji čine zvaničnici Republike Srpske, a raspravljalo se o epidemiološkoj situaciji izazvanom pojavom virusa korona.

“Sutra će biti donešena odluka da se utorkom i petkom od 7 ujutru do 10 oni mogu da izađu u prodavnice, banke, tako da će to omogućiti da oni obave svoje osnovne stvari, a isto tako mole se svi drugi da ne koriste te ustanove. Oni koji upravljaju bankama ili prodavnicama biće dužni da prije ulaska penzionera izvrše potpunu dezinfekciju”, kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik za ATV.

Dodik je poručio i da će ljudi na selu koji obavljaju poljoprivredne djelatnosti moći da izlazi i oni do 75 godina, tako da će biti omogućeno da nesmetano obavljaju sve djelatnosti.

“Danas smo razgovarali o silnim tim mjerama. Neophodno je pojačati sve mjere u smislu izvršenja. Omogući će se da vlasnici prodavnica bijele tehnike i drugih materijala koji su neophodni za stanovništvo mogu da rade u nekom periodu osam sati dnevno sa režimom kojim je predviđen za prodavnice prehrambene i druge robe. Tako da se mora voditi strogo računa o razdaljini i tome da u zatvorenom prostoru ne može da bude više od četiri čovjeka”, kaže Dodik.

Srpski član predsjedništva sutra će Republički štab i Vlada donijeti određene mjere u tom pogledu kako bi se to sprovodilo i poručio je da će isplata penzija biti u roku.

ATV BL
Foto – ilustracija – EuroBlic