Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su tokom dana 28.03.2020 godine i noći 28/29.03.2020. do 07.00 časova, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, uručenjem prekršajnih naloga sankcionisali ukupno šest lica, od čega pet zbog nepoštovanja zabrane kretanja tokom policijskog časa.

Licu A.R. iz Oštre Luke prekršajni nalog je uručen zbog nepostupanja po rješenju o zdravstvenom nadzoru i kršenja zabrane kretanja tokom mjere kućne izolacije.

Licu G.M. iz Kozarske Dubice koje je zatečeno da upravlja vozilom dok traje policijski čas, nakon lišenja slobode, uručen je i prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jer je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 2,91g/kg.

Na području PU Prijedor sankcionisano je i lice S.K. zbog kršenja Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da ne organizuju grupna druženja prilikom boravka na javnim površinama kao što su parkovi, sportsko-rekreativni otvoreni prostori, dječija igrališta i izletišta.

PU Prijedor
Foto – ilustracija