Predstavnici Gradske organizacije Crvenog Krsta i Centra za socijalni rad Prijedor posjetili su nekoliko starijih lica u stanju socijalne potrebe na području grada i tom prilikom uručili pakete sa hranom i ličnom higijenom.

Branislav Vujasin vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Prijedor je rekao da je prioritetni cilj akcije pomoći lica preko 65 godina.

On je naglasio da je na nivou grada formirano koordinaciono tijelo koje sačinjavaju nevladine organizacije koje se bave humanitarnim radom u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Gradskom upravom.

-Zadatak tog koordinacionog tijela je da zajednički napravimo jednu bazu odnosno socijalnu kartu naših korisnika da im ravnomjerno možemo dostaviti sve pakete odnosno životne namirnice – rekao je Vujasin.

On je pozvao sve nevladine organizacije sa područja Prijedora koje se bave socijalnom problematikom stanovništva da se uključe u aktivnosti pomoći starijim licima.

Zoran Veselinović sekretar Crvenog krsta Prijedor istakao je da je Crveni krst dobio poseban zadatak da u najtežim trenutcima vodi računa o starijim i iznemoglim licima koji žive sami.

-Meni je drago da smo u tim trenutcima za partnera dobili Centar za socijalni rad koji u svom okrilju ima i sve podatke o takvim licima i lakše je odrediti one kojima je pomoć potrebna – rekao je Veselinović.

Pomoć u namirnicama i ličnoj higijeni dobila je i Marija Briševac koja se zahvalila predstavnicima Crvenog Krsta i Centra za socijalni rad rekavši da uvijek postoji neko ko vodi računa o slabim i nemoćnima.

-Posebno ovo što ste vi učinili nemam riječi zahvale koliko sam zahvalna što vodite brigu o svakome pogotovo o bolesnima kao ja , ima ih gorih i slabijih od mene i vjerujem da ćete ih obići – kaže mještanka naselja Tukovi.

Kada godine učine svoje i prikuju vas za krevet onda ne postoje riječi da to opišu.

Primjer tome je 93-godišnja Zorka Jurić, sama i bez igdje ikoga. Sa suzama u očima zahvalila se na pomoći koju je dobila od predstavnika Crvenog Krsta i Centra za socijalni rad.

-Hvala vama od neba do zemlje kaže jabuka jabuka koliko je toliko je – rekla je Jurićeva.

Na području Prijedora ovakvih primjera je mnogo.

Predstavnici Crvenog Krsta i Centra za socijalni rad Prijedor nastaviće i dalje da pružaju pomoć naročito starijim i iznemoglim licima jer oni nikako ne smiju biti zapostavljeni niti izolovani od društva.

RTV BN