Nikola Čobanović, bivši čuvar mreže FK Rudar-Prijedor i legenda ovog kluba, preuzeo je funkciju trenera golmana omladinskih selekcija žuto-plavih.

“Izuzetna mi je čast vratiti se u moj fudbalski dom. Mnogo mi znači što nisam zaboravljen od strane kluba u kojem sam ponikao. Posebno zadovoljstvo će mi biti mogućnost da svoje znanje i iskustvo prenesem na mlade generacije golmana”, rekao je Čobanović ovim povodom.

Popularni Čoba je uveseljavao stanovnike grada na Sani u devedesetim. Tad novoformirani Rudari su se takmičili u sistemu novog Saveza Republike Srpske. Bio je učesnik dvomeča koji je jedan od najznačajnijih u istoriji kluba. U decembru 1995. godine, Rudar-Prijedor i banjalučki Borac su igrali finale Kupa. Na Gradskom stadionu u Prijedoru, pred skoro 10.000 gledalaca, po zimi i snegu, bilo je 2:2. U revanšu u Banjaluci sve je bilo spremno za izvođenje penala kako se utakmica približavala kraju pri rezultatu 2:2, međutim, golom Milorada Bilbije u 90. minutu, Borac odnosi pobjedu – 3:2. U Banjaluci je meč pratilo 2.000 navijača žuto-plavih, koji su činili dio izvanredne publike od 25.000 ljudi. 1996. godine Rudar-Prijedor je bio prvi šampion zapadne grupe Prve lige Republike Srpske ispred Borca, a u majstorici za prvaka poražen je u dvomeču sa prvakom istoka Boksitom iz Milića (2:5 i 2:1).

Nikola Čobanović je ‘čuvao leđa’ ovoj sjajnoj generaciji koju su činili još: Radivoj Dragić, Duško Joškić, Drago Lukić, Duško Pekija, Ile Perišić, Zoran Janjetović, Veljko Salamić, Slaviša Kralj, Mile Vranješ, Milan Joškić, Mladen Zgonjanin, Mladen Macura, Stojan Janjetović, Goran Mikanović, Duško Stupar, Miomir Kesić, Borislav Prokopić, Saša Keranović… Trener je bio Nikola Bevandić.

Svima je poznato njegovo umijeće u rukavicama, a ‘Prijedorskog Samsona’ poznanici opisuju kao velikog čovjeka izuzetnih ljudskih kvaliteta.

Srećno, Čoba! Naši mladi golmani će učiti od najboljeg.

rudar-prijedor.com