Gradonačelnik Prijedora i komandant Štaba za vanredne situacije Milenko Đaković najavio je danas da će od sutra u funkciji biti žiro račun na koji će se moći uplatiti sredstva bolnici “Doktor Mladen Stojanović” za urgentnu nabavku aparata i opreme neophodnih za tretman oboljelih od virusa korona.

“Sutra će biti definisano šta je to neophodno bolnici i koliko mogu pojedinci i firme će uplatiti na taj račun. Poziv će biti otvoren svima koji mogu i žele pomoći, a novac je isključivo za potrebe bolnice”, izjavio je Đaković novinarima u Prijedoru nakon savjetovanja s privrednicima.

On je naglasio da slijedi period neizvjesnosti u smislu eskalacije zaraze i da postoji rizik da situacija izmakne kontroli u smislu većeg broja oboljelih.
Direktor rudnika “Arselor Mital Prijedor” Mladen Jelača izjavio je da su privrednici ohrabreni time što su pozvani da učestvuju u izazovu s kojim se svi suočavaju u kojem svi neminovno moraju učestvovati.

“Moramo izraziti solidarnost, brigu za sebe i želju da pomognemo zajednici u kojoj radimo. Sijaset je tu različitih uređaja i opreme, nimalo jeftinih, ali onoliko koliko nas ima i želja koju imamo mislim da može dati efekat da zaista opremimo prostor koji će biti adekvatan”, rekao je Jelača.

On je dodao da će “Arselor Mital Prijedor” dati svoj doprinos na tom računu bez obzira na to što su već donirali novac za nabavku dva respiratora.
“Želimo da pozovemo i sve ljude da na taj račun daju od jedne marke pa naviše”, poručio je Jelača.

Vlasnik i direktor kompanije “Austronet” Enes Kahrimanović naglasio je da su privrednici složni u namjeri da pomognu svojoj zajednici i da vjeruje da će svi dati svoj doprinos uplatama na račun bolnice, a za potrebe što kvalitetnijeg upravljanja epidemiološkom situacijom.

“Sve što radimo, pomažemo sami sebi. Moramo biti toliko svjesni i solidarni da pomognemo sami sebi”, rekao je Kahrimanović.

www.prijedorgrad.org