Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da su inspektori do 13.30 časova utvrdili da je 25 lica prekršilo rješenje o kućnoj izolaciji, te da im je izrečena kazna.

Ona je navela da su do 13.30 komunalni inspektori, MUP i druge inspekcije izvršile kontrolu nad 2.888 osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Podsjetila je da sankcije za kršenje kućne izolacije mogu biti i veće, s obzirom da je ugrožavanje zdravlja i bezbjednosti građana krivično djelo.

Rešićeva je istakla da komunalna policija vrši kontrole tokom dana, ali da to ne znači da su ograničeni na samo jednu kontrolu tokom dana, tako da nema mjesta za zloupotrebe pravila izolacije.

– Komunalni policajci, iako su bili na primjer danas u kontroli kod lica kojem je izdato rješenje o izolaciji, u roku od pola sata mogu kontrolisati istu osobu da bi bili sigurni da se poštuje kućna izolacija – pojasnila je ona.

Rešićeva je apelovala na građane kojima je izdato rješenje da poštuju pravila izolacije, ističući da se kontrole nastavljaju.

RTRS

Pres konferencija – Republički štab za krizne situacije

Pratite #UŽIVO pres konferenciju – Republički štab za krizne situacije#RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Četvrtak, 19. March 2020.