Republička uprava civilne zaštite pozvala je sve građane Republike Srpske da prijave nesavjesne sugrađane koji krše i ne poštuju naredbe Štaba za vanredne situacije u suzbijanju i borbi protiv širenja virusa korona.

“Apelujemo da građani Republike Srpske bez ustručavanja prijave nadležnim službama u opštini, gradu ili stanici policije”, objavljeno je na internet stranici Republičke uprave civilne zaštite.

Nepoštivanje naredbi Štaba za vanredne situacije građani mogu prijaviti i besplatnim pozivom na broj Operativno-komunikacijskog centra Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske – 121.

“Molimo vas da ovaj broj koristite savjesno i bez ustručavanja jer time dajete doprinos pravovremenim informacijama koje su neophodne nadležnim i dežurnim službama u Republici Srpskoj za borbu protiv širenja virusa korona, kao i zaštiti svog i zdravlja sugrađana”, navodi se u apelu.

Iz Republičke uprave civilne zaštite poručuju da je izuzetno važno da takve informacije što brže dođu do lica kojima su one potrebne.

SRNA