U želji da pomognu svom gradu u borbi protiv korona virusa, ponovo su se organizovali mladi Prijedorčani.

Naime, na poziv Omladinskog savjeta Prijedor (OSP) da daju svoj doprinos u borbi i protiv ovog protivnika, mladi iz naše lokalne zajednice odazvali su se i ovoga puta.

-Prijedor je prvi koji je u Republici Srpskoj uspio da formira Volonterski centar. Štab tog centra je OSP. Na našoj facebook stranici smo objavili poziv za sve zainteresovane omladince koji žele da daju svoj doprinos u ovoj teškoj situaciji – potvrdio nam je Srđan Šobot, predsjednik OSP-a.

On je dodao da se do sada odazvalo više od 25 mladih Prijedorčana.

-Poštovani gradonačelniče, gospodine Milenko Đakoviću, po dopisu Odsjeka za civilnu zaštitu, rukovodstvo Omladinskog savjeta Prijedor je formiralo jedinicu za zaštitu i spasavanje pod nazivom Volonterski centar. Štab tog centra je Omladinski savjet Prijedor, te se mi u punom kapacitetu stavljamo na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije i pod komandu gradonačelnika grada – navedeno je u dopisu koji je OSP danas uputio gradonačelniku Đakoviću.

Sekretar OSP-a i član Upravnog odbora ove organizacije Radovan Đaković istakao je da je poziv mladima i dalje otvoren.

-Pozivamo studente završnih godina Visoke medicinske škole iz Prijedora kao i sve ostale koji to žele, da se stave na raspolaganje za svoje eventualno angažovanje u Volonterskom centru Omladinskog savjeta Prijedor – dodao je sekretar OSP-a.

Omladinski savjet Prijedor i dalje poziva sve zainteresovane omladince da se jave na e-mail adresu: omladinskisavjetprijedor@gmail.com tako što će u tekstu navesti: ime i prezime i broj telefona.

Na raspolaganju za sve informacije su i brojevi telefona 066/955-637 (Srđan Šobot) i 065/300-830 (Radovan Đaković)

-Volonteri su se uvijek isticali kao ključni faktor u prevazilaženju mnogih problema koji su nas zadesili u godinama iza nas. Pozivamo vas i ovaj put da pružite svoj doprinos u borbi i protiv ovog protivnika – poručuju iz OSP-a.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – OSP