euroblic-zdenka borojaPrijedorskoj policiji u subotu je prijavljena teška krađa, koja se dogodila na pijaci „Vilako“ u Prijedoru. Vlasnica štanda sa odećom Zdenka Boroja ostala je bez torbe s novcem, u kojoj je bila sva njena ušteđevina.

Zdenka Boroja kaže da se krađa dogodila u subotu između 13 i 15 časova. Kaže da je nekoliko dana pre krađe prodala nešto od imovine, jer je izbeglica i podigla novac sa banke, jer sprema sinu svadbu.

– Na štand su mi došle dve žene i jedna od njih je probavala neke stvari. Druga je stajala po strani. Dok sam se bavila onom koja je probavala stvari i nameštala joj ogledalo da bolje vidi, ušla je i treća žena, koja me je pitala za sivi džemper, koji je stajao izložen, da li imam veći. Rekla sam joj da je to muški džemper i da sačeka da završim sa prethodnim mušterijama. Ona se na to nasmešila i rekla da hoće – priča Boroja i navodi da joj je torba bila ispod pulta prekrivena kesama, virile su samo ručke.

– Kada sam se okrenula nje više nije bilo. Pošla sam po torbu da naplatim prvim mušterijama robu i tada videla da mi nema torbe. Žena je krupnija, smeđe kose, ima više od pedeset godina. Prema slikama koje mi je pokazala policija, a videla sam je i na internetu sam shvatila da se radi o izvesnoj Sabaheti, koja je iz Federacije BiH i poznata po krađama i za kojom je valjda raspisana i poternica – priča suznih očiju Zdenka.

Ona navodi da je prethodni dan na štandu sa torbama ista žena razgledala torbe i na kraju uzela torbu od vlasnice štanda. Kada je vlasnica štanda podviknula da je to njena torba, vratila je vlasnici, rekavši da je mislila da je na prodaju. Boroja kaže da su joj u torbi bili svi dokumenti, novac i to 11.050 KM i 7.470 evra, pečat od radnje, dva novčanika, štedna knjižica, ključ od stana i štanda. Pošavši na posao u subotu ujutru vratila se u kuću po novac, plašeći se da da bi je neko mogao opljačkati, jer se zna da je prodala nešto od imovine i računajući da je novac sigurniji u torbi pored nje. Navodi da je morala odmah prijaviti krađu i zamrznuti sve račune, jer je strah da bi pljačkašica mogla iskoristiti njene papire i pečat od radnje u činjenju još nekog krivičnog dela. Ni njoj samoj nije jasno kako nije čula da kese šušte, kada ih je žena skidala i uzimala torbu.

– Ostala sam bez svega za što sam radila tolike godine i štedela. Ne verujem da će se moj novac pronaći. Daj Bože da se to desi. Ali, nisam optimista – kaže u suzama očajna Boroja.

Vlasnica štanda je izjavila prijedorskoj policiji da je materijalna šteta 26. 000 KM. Policija radi na rešavanju ove teške krađe i proverava navode.

Euroblic – G.Đukić