Na području grada Prijedora nema zaraženih korona virusom. Pod nadzorom je 195 osoba, tri su u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je izašlo iz nadzora.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da će se u Prijedoru primjeniti sve iste mjere koje su na snazi u Banjaluci.

– Pošto nema slučajeva zaraženih virusom registrovanih u Prijedoru, svi postupci su preventivni, gradska inspekcija i komunalna policija kontrolisaće mjere u namjeri da se izbjegne ulazak virusa na područje grada – rekao je on.

Dodao je da Prijedoru nedostaju jedino zaštitne maske.

– Sve mjere su preventiva, jedino u gradu nedostaju maske za zaštitu, u prva dva dana potrošene su zalihe za godinu dana – rekao je Djakovic.

Epidemiolog Doma zdravlja Prijedor Milica Otković, izjavila je da je dobar znak i to sto je zabilježen manji broj respiratornih oboljenja.

– U 11 nedjelji oboljelo je 108 osoba, a onih sa oboljenjima slicnim gripi je bilo 73 sto znaci da je to značajno manje u odnosno na prethodne nedjelje kada je bilo 200 ili 300 takvih slučajeva, to je dobar znak – istakla je ona.

Dodala je da je urađena dezinfekcija vrtića, gradskih i javnih. Ona je objasnila da se vlasnici privatnih radnji mogu javiti Domu zdavlja kojem će biti dostavljeno sredstvo za dezinfekciju izosan.

– Vlasnici objekata mogu da se jave Dom zdravlja, ali apelujem da ne pretjeruju da ne bi dobili kontraefekat, dezinfekcija moze svaki dan da se obavlja, ali izosan je štetan sko se pretjera može doći do trovanja – rekla je ona.

Građani u redovima čekaju ispred Pošte, Policijske uprave i banaka.

EuroBlic-srpskainfo.com