donacija bolnica-dijagnostika sluhaPredstavnik Crkve Isusa Hrista svetaca posljednjih dana Ron Dejvison uručio je danas Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru skrining aparat za rano ispitivanje funkcionalnosti sluha novorođene djece.

“Odlučili smo se za ovaj aparat zato što djeca sa oštećenjem sluha mogu da imaju veoma težak život ako se problem ne otkrije rano. Smatramo da u ovoj bolnici postoji odličan tim ljekara koji će njegovom upotrebom omogućiti da se ta oštećenja sluha na vrijeme otkriju i isprave”, rekao je Dejvison.

On je dodao da skrining aparat koji ova ustanova ima nije u funkciji više od godinu dana.

Direktor prijedorske bolnice Mirko Sovilj zahvalio je na donaciji i istakao da je riječ o vrijednom aparatu koji će omogućiti rano ispitivanje sluha kod novorođenčadi.

“Ova oprema će nam omogućiti da naša novorođenčad ne moraju odlaziti u Banjaluku na skrining dijagnostiku koja je obavezna zbog važnosti utvrđivanja takvog funkcionalnog stanja”, pojasnio je Sovilj i dodao da će novi instrument biti odmah stavljen u funkciju.

Crkva Isusa Hrista svetaca posljednjih dana drugi put u svom humanitarnom programu posjećuje Bolnicu “Doktor Mladen Stojanović”, a prije dvije godine bolnici su poklonili EKG aparat za pedijatriju.

Uručene donacije vrijedne su oko 18.000 KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com