Članovi Regionalnog udruženja distrofičara sa sjedištem u Prijedoru, još čekaju na adaptaciju prostorije, ustupljene od Udruženja paraplegičara.

Prostorija nije prilagođena invalidnim licima, nema sanitarni čvor, vodu ni grijanje.

Iz prijedorske Gradske uprave stižu obećanja da će prostorija biti adaptirana uskoro.

Članovi Regionalnog udruženja distrofičara u Prijedoru, koji su dobili prostoriju za svoje aktivnosti, čekaju na pomoć pri njenoj adaptaciji, jer je ne mogu finansirati sami.

Iako postoji adekvatna rampa, staklena vrata nisu bezbjedna za članove udruženja u invalidskim kolicima. Nedostaje i prozor, ali i sanitari čvor.

– Ovo je prostor od 15 metara kvadratnih u kojem još nismo dobili sanitarni čvor, vodu, toalet, prozor, grijanje, to su sve problemi koji zahtijevaju rješavanje da se može raditi, odnosno opstajati u ovom udruženju – istakla je Dejana Vujnović, izvršni direktor Regionalnog udruženja distrofičara Prijedor.

Iz prijedorske Gradske uprave, uz čiju saglasnost je ovaj prostor ustupljen od Udruženja paraplegičara, poručuju da će adaptirati prostor.

– Biće sanirano sve što je neophodno da kvalitetno žive i rade. Najurgentnije stvari, kao što su mokri čvor, vodovod, kanalizacija će biti riješene odmah, a grijanje i ostale elemente ćemo samo rekonstruisati i dograditi tako da će uslovi i sa stolarijom i sa pristupnim rampama biri riješeni u najskorije vrijeme – pojasnio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedor.

Ovo udruženje trenutno okuplja devet članova u invalidskim kolicima, kojima svakodnevno, u svemu, pomažu članovi njihovih porodica.

Obezbijedili su štand na kojem će, u cilju zarade, izlagati svoje rukotvorine.

Nadaju se da će im biti uređen i prilagođen prostor ispred prostorija, kako bi i tu mogli boraviti za vrijeme predstojećih toplih dana.

RTRS