Dom zdravlja Prijedor obustavio je do daljeg sistematske preglede djece za upis u prvi razred osnovne kole, a novi termini biće naknadno objavljeni, saopšteno je danas iz ove ustanove.

“Razlog odgađanja sistematskih pregleda je preventivna mjera s ciljem smanjenja kretanja djece i roditelja u zdravstvenoj ustanovi”, navodi se u saopštenju.

Svim pacijentima poručuje se da ne dolaze na rutinske ljekarske preglede, odnosno da smanje dolaske ukoliko nisu neophodni, kao i da svoje dolaske prethodno najave putem telefona.

“Svi pacijenti koji imaju tegobe akutne respiratorne infekcije i anamnestičke podatke o boravku u zemljama gdje je potvrđeno prisustvo korona virusa treba da se jave na telefon 052/238-104 Higijensko-epidemiološke službe”, ističe se u saopštenju.

Ovo obavještenje objavljeno je s ciljem sprovođenja preventivnih mjera za sprečavanje širenja infekcije izazvane novim virusom korona, a o svim novim informacijama od značaja za prevenciju širenja infekcije i načinima postupanja stanovništvo će biti obaviješteno putem medija i internet stranice Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

SRNA