Iz prijedorskog Centra za socijalni rad pozvali su roditelje da prijave djecu koja ispunjavaju uslove za učešće u projektu “Socijalizacija djece Republike Srpske” za 2020. godinu.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Prijedor, Branislav Vujasin izjavio je da je Javni fond za dječiju zaštitu raspisao konkurs za odabir djece, vaspitača i stručnog osoblja koje će učestvovati u projektu.

– Rok za dostavu dokumentacije je 17.03.2020. godine. Prijavni obrasci dostupni su u nadležnim centrima za socijalni rad, odnosno službama socijalne i dječije zaštite kao i na internet stranici Fonda- rekao je Vujasin.

On je dodao da pravo učešća imaju djeca iz više kategorija.

– Riječ je prije svega o djeci iz socijalno ugroženih porodica, odnosno korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, djeci iz porodica boračke populacije, djeci sa smetnjama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci, talentovanim sportistima i ostalima-istakao je Vujasin.

On je pojasnio da učestvovati u projektu mogu i djeca iz porodica korisnika prava na dodatak na djecu i koje ostvaruje pravo na novčanu pomoć prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, djeca koja su žrtve nasilja i žrtve trgovine djecom, iz strukturalno i funkcionalno promijenjenih porodica, djeca bez roditeljskog staranja i koja su smještena u hraniteljske i starateljske porodice.

Vujasin priča da se projekat realizuje na primorju Crne Gore, u prostoru Omladinskog hostela ”Užice” u Bečićima od 30. maja do 22. septembra 2020. godine u ukupno trinaest smjena.

– Pozivamo zainteresovane roditelje da prijave djecu u Centar za socijalni rad Prijedor ili da se prijave u udruženja, organizacije čiji su članovi, kao i zainteresovane prosvjetne radnike, pedagoge, psihologe, socijalne radnike i druge podržavajuće profesije da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja i pridruže se timu koji devetnaestu godinu u kontinuitetu realizuje projekat „Socijalizacije“ u najboljem interesu djece Republike Srpske-zaključio je on.

U projektu “Socijalizacija djece Republike Srpske” u prošlih 18 godina učestvovalo je oko 32.000 osoba. Ove godine na primorju Crne Gore trebalo bi kroz ovaj projekat da boravi 1.800 djece i 400 odraslih osoba iz Republike Srpske.

EuroBlic-srpskainfo.com