rudar prijedor-pocetak zimskih priprema (2)Pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske se „zahuktavaju“, a novi šef stručnog štaba Zoran Bujić od ponedjeljka najavljuje žestok tempo rada.

Očekuje se da će „rudari sa Sane“ uskoro kompletirati igrački kadar, a prvotimcima su priključena i trojica juniora: Nebojša Mrkić, Nikola Miličević i Predrag Kovljen.

-Počeo je da trenira i Siniša Radoja, a pridružiće nam se i Aco Đokić, jer je zbog prvobitnog termina prozivke, 19.januara, imao zakazan aranžman za zimovanje. Iako je kapiten Vedran Kantar imao ponudu premijerligaša BiH ostao je vjeran matičnom klubu – priča Bujić.

Nermin Hodžić je ponovo u Prijedoru i želi da se vrati iz prvoligaša FBiH Podgrmeča, mada ima i opciju odlaska u instranstvo, te mu je do petka dat rok da se izjasni. Biće promjena još. Izvjesno je da je zeleno-crnima neophodan kvalitetan napadač i na dobrom su putu da dovedu špica sa naših prostora, ali se ime drži u tajnosti.

– Dosadašnji treći golman Stupar je dobio posao, pa nam je neophodan još jedan čuvar mreže. Zahvalili smo se iskusnom Milenkiu Devušiću, koji jesenas i nije imao veliku minutažu – obrazložio je svoju odluku novi strateg Rudar-Prijedora.

Poklonici „najvažnije sporedne stvari na svijetu“, posebno simpatizeri kluba, koji na kraju prve etape sa 24 osvojena boda dijeli drugo i treće mjesto sa Kozarom iz Gradiške, a imaju dva manje od lidera trebinjskog Leotara, nadaju se da će njihovi ljubimci, ujedno i polufinalisti Kupa RS, pružati maksimum.

– Svi koji me dobro znaju, znaju da nisam sebe štedio kao igrač od prvog do posljednjeg minuta utakmice. Ako je protivnik bolji sportski mu je čestitati. Vjerujem da ćemo imati tim spreman da „izgara“ na terenu i nastavi borbu za prvo mjesto, koje nije isključivi cilj, već afirmacija naših nada. Sigurno je da se nećemo braniti, već svakog rivala napasti – naglasio je Bujić.

N.Đerić/A.Drakulić