Borko Stojić iz Čirkin polja kod Prijedora u svojoj porodičnoj kući otvorio je mini-izložbu unikatnih predmeta koje je sam izradio od punog drveta.

Specijalni ženski ormari za šminkanje i muški za ostavljanje pića samo su dio unikatnih predmeta koje je Borko Stojić iz Čirkin polja kod Prijedora izradio nakon odlaska u penziju.

Predmeti su rađeni po šablonu namještaja iz 17. vijeka koji su se proizvodili najviše u Engleskoj.

Sve je to Borko naučio u Njemačkoj gdje se dodatno školovao za ovaj zanat i dobio mnoga priznanja i certifikate da može obučavati mlađe majstore.

-Moj majstor je bio privatnik za vrijeme 1963. godine kad su bili proganjani privatnici i ja sam kod tog privatnika završio zanat – priča Borko.

On ističe da je deset godina već u penziji i da mu je ovo hobi i ljubav prema obradi drveta za njega je neizmjerna.

Unikatne predmete ne prodaje, već ih izrađuje za svoje kćerke.

-Ja sad radim sve da bude kvalitetno. Preko šah kluba sam dobio šansku u Njemačkoj i omladina me je voljela jer sam ih vodio u goste tamo – kaže Stojić.

Pored ženskih i muških ormara svi oni koji posjete Borkovu izložbu mogu da vide razne stoliće, komode, bračne krevete, pa i šahovske table.

Svi predmeti su izrađeni od punog drveta i privlače pažnju a Borko poziva svoje sugrađane da mu se pridruže na njegovoj mini izložbi koja je otvorena do 1.marta.

rtvbn.com