U prijedorskoj Poljoprivredno – prehrambenoj školi, u cilju poboljšanja kvaliteta praktične nastave, na školskoj ekonomiji nalaze se dva plastenika, ali i zasade voća. Učenici u toku sedmice imaju praktičnu nastavu kako bi uz teoretski dio svoje znanje obogatili i u praksi.

Dva plastenika površine 600 kvadrata služe za uzgoj povrtarskih kultura, ali i rasada. U toku je sadnja i uzgoj rasada paprike, paradajza, kupusa, dinje, lubenice.

Sve što nauče u školi mogu primjeniti i na svojim imanjima. Za učenike je podjednako značajan teoretski dio obrazovanja, ali i praksa.

Rasad, ali i povrtarski, te proizvodi od voća prodaju se u krugu škole, a sredstva se koriste za potrebe praktične nastave.

– Sve što pretekne ide ponovo u praktičnu nastavu. Sva ta sredstva idu u praktičnu nastavu, eventualno se nešto izdvoji za izlete djece, takođe stručne prirode – izjavila je profesor praktične nastave u Poljoprivredno – prehrambenoj školi u Prijedoru Tatjana Stojanović.

Mladi luk već se zeleni pod školskim plastenicima, a u narednom periodu biće dostupan i rasad, ali i povrtarski proizvodi.

RTRS