Predsjedništvo DNS-a danas je na sjednici u Banjaluci donijelo odluku da ostaje pri zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske o djelovanju na nivou BiH, rekao je vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić.

– Time smo potvrdili ove zaključke i DNS neće odstupiti od njih, bez obzira kako će se ponašati ostali politički subjekti iz Republike Srpske – rekao je Nešić novinarima na pauzi sjednice Predsjedništva DNS-a.

On je pojasnio da to znači da DNS nastavlja kontinuitet dosadašnje politike, u kojoj nikada članovi ove stranke nisu glasli za prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

Nešić je naveo da je sa predsjednikom Gradskog odbora DNS-a Prijedor Dragutinom Rodićem dogovorio nastavak djelovanja, sa osnovnim ciljem da ova stranka pobjedi u ovoj lokalnoj zajednici.

– Pod tim mislimo na pobjedu našeg gradonačelnika na lokalnim izborima ove godine – rekao je Nešić.

On je napomenuo da će DNS 15. marta u Banjaluci održati i izbornu skupštinu na kojoj će biti biran predsjednik ove stranke u punom mandatu od četiri godine.

– Spremamo se za lokalne izbore i najvjerovatnije je da ćemo samostalno odlučivati o budućim koalicionim partnerima na loklanom nivou, što ćemo prepustiti gradskim i opštinskim organizacijama da biraju svog partnera, vodeći se interesima građana koji ih biraju – rekao je Nešić.

SRNA