Grupa od 17 odbornika Skupštine grada Prijedor uputila je danas zahtjev za održavanje posebne sjednice.

Na dnevnom redu su razrješenje i imenovanje Komisije za izbor i imenovanja Skupštine grada Prijedora, kao i zaključak kojim se poništava zaključak u vezi sa javnim konkursom za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

U obrazloženju se navodi da se posebna sjednica saziva zbog neophodnosti funkcionisanja Komisije za izbor i imenovanja čiji trenutni saziv nije u skladu sa Statutom grada Prijedora i Poslovnikom Skupštine grada Prijedora.

“U cilju efikasnijeg rada Skupštine, pozivaju se političke partije koje participiraju u radu Skupštine da dostave svoje prijedloge za Komisiju za izbor i imenovanja u Odsjek za skupštinkse poslove najkasnije do početka zasjedanja Skupštine”, dodaje se u obrazloženju.

Inicijativu za sazivanje posebne sjednice potpisalo je svih osam odbornika SNSD-a, svih pet samostalnih odbornika, oba odbornika PDP-a, jedan odbornik DF-a i jedan od pet odbornika SDS-a.

Ostalih 14 odbornika čine šest odbornika DNS-a, četiri od pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP-a BiH.

U ovom mjesecu već je održana jedna posebna sjednica Skupštine grada Prijedora, na zahtjev iste grupe odbornika. Redovna sjednica predviđena je za 18. mart.

SRNA