Fudbalski klub Rudar-Prijedor odigrao je danas prijateljsku utakmicu sa ekipom Borca iz Kozarske Dubice, i slavio je ubjedljivo rezultatom 5-0. Ovaj meč je igran u Banjaluci na vještačkom travom pokrivenom pomoćnom terenu FK Borac.

FK Borac iz Kozarske Dubice je nekadašnji prvoligaš Prve lige Republike Srpske (sezona 1996/97), a danas se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske – Zapad.

Utakmica je odigrana u fer-plej maniru, i naši momci su dinamičnom igrom slavili zasluženu pobjedu. Strijelci za žuto-plave bili su Kalesić i Savanović u 4., odnosno 30. minutu prvog poluvremena, da bi u nastavku meča brojali do 5 pogodcima Dojčinovića u 54., Šikanjića u 80., te Pavlovića u 84. minutu susreta.

Igor Janković, šef stručnog štaba našeg tima bio je zadovoljan prikazanim te je dao svoj osvrt, kako na utakmicu, tako i na postignutim u dosadašnjem toku priprema:

„Odigrali smo vrlo kvalitetnu utakmicu, punu ritma prvo poluvrijeme. Dubičani su nas prijatno iznenadili pokazavši se veoma kvalitetnom ekipom, jačom nego što to djeluje s obzirom iz kojeg ranga takmičenja dolaze, i svakako su najjači drugoligaš s kojim smo igrali u zadnje vrijeme. Mi smo ipak utakmicu dobili na iskustvo i individualni kvalitet. Pokazali smo na terenu da smo spremniji i taktički obučeniji tim. Odigrali smo, ponavljam, dosta kvalitetno, čvrsto, agresivno. Raduje nas realizacija danas. Rastemo iz utakmice u utakmicu. Mnogo dobrih stvari pokazujemo na terenu, i imamo dovoljno vremena da greške koje su neminovnost svedemo na minimum. Možemo još bolje, i moramo. Kvalitetniji smo sastav danas nego u odnosu na prethodni takmičarski period i to moramo da pokažemo u nastavku sezone. Takođe bih dodao da igrači rade maksimalno od prvog dana priprema do danas. Želim da ih pohvalim, i zahvalim im se na trudu, htjenju i zalaganju. Osvježena ekipa je uspijela da se posloži u pravi tim. Bolji smo nego u prethodnom periodu, i nadam se da ćemo s ovom željom i jednim pozitivnim inatom uspijeti da zakomplikujemo prvenstvenu trku, i vjerujem da ako ovako nastavimo možemo prvi da prođemo kroz cilj.“

Rudari su tako ostvarili još jednu pobjedu na ovom terenu, gdje su 19. februara, takođe u prijateljskom meču, savladali Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 3-0 (0-0).

Utisak je da će, nakon osvajanja vicešampionskog pehara u Medulinu, te pobjeda nad Podgrmečom, Slobodom i danas Borcem, Rudar-Prijedor spremno dočekati nastavak takmičenja u Prvoj Ligi RS gdje će pokušati da stigne do titule prvaka čime bi se i domogli mjesta u Premijer ligi BIH u narednoj sezoni.

rudar-prijedor.com