Pripremni program za školu u Prijedoru biće organizovan u Vrtiću “Radost” i u devet od ukupno 12 osnovnih škola, a pohađaće ga 330 budućih prvačića.

Pomoćnik direktora Vrtića “Radost” Gordana Lovrić navela je da je za program prijavljeno 120 djece i da će biti formirane četiri grupe u centralnom i u objektima na Urijama i na Pećanima.

“Potrebno je da roditelji donesu kopiju rodnog lista djeteta i ljekarsko uvjerenje pedijatra. Nije potrebno sklapanje ugovora, a spiskovi sa rasporedom djece biće objavljeni na vrtićkim objektima u petak, 21. feburara”, rekla je Lovrićeva.

Osnovna škola “Branko Ćopić” imaće 38 djece u centralnoj i 15 u područnoj školi u Gomjenici, OŠ “Vuk Karadžić” Omarska 38, a OŠ “Kozarac” 28.

U OŠ “Petar Kočić” za područno odjeljenje Gornji Orlovci prijavljeno je 23 djece, po 15 za područno odjeljenje Garevci koje pripada OŠ “Desanka Maksimović” i za OŠ “Jovan Dučić” Lamovita i “Ćirilo i Metodije” Trnopolje.

U OŠ “Branko Radičević” Petrovo biće jedna grupa od 14 budućih prvačića, a u OŠ “Jovan Cvijić” Brezičani 10, a roditelji djece iz područnih škola koje zbog malobrojnosti đaka ne mogu organizovati pripremni program pozivaju se da djecu dovode u centralne škole i da pohađaju pripremu.

U OŠ “Dositej Obradović”, OŠ “Petar Petrović NJegoš” Busnovi i OŠ “Mladen Stojanović” LJubija neće biti organizovan pripremni program za buduće prvačiće.

Program će trajati od 2. marta do 29. maja, radnim danima u trajanju od po tri časa. Realizuju ga vaspitači sa evidencije nezaposlenih, a u slučaju da njih nema dovoljno, mogu se angažovati i profesori razredne nastave.

SRNA
Foto – Glas Srpske