nfsbih-u18reprezentacija-okupljanjeDa se u Omladinskom pogonu „Rudar-Prijedora“ radi kvalitetno i da je Prijedor i danas rasadnik fudbalskih talenata dokaz je i činjenica da se Ajdin Redžić, mladi fudbaler „rudara sa Sane“ nalazi na okupljanju U-18 reprezentacije BiH koje se održava u Zenici.

Radi se o selekciji koju vodi Toni Karačić, mladi fudbaleri rade tehničko-taktičke treninge a odigrana je i selektivna utakmica.

-Sretan sam što se nalazim u ovom trening centru, naročito zbog činjenice da se radi o prvom pozivu na jedno reprezentativno okupljanje neke od selekcija BiH – rekao je mladi Prijedorčanin koji je u protekloj polusezoni postao standardan član prvog tima „Rudar-Prijedora“.

Međusobna trening utakmica mladih reprezentativaca odigrana je u petak i završena je rezultatom 1:1.

ajdin redzic u akciji-Zadovoljan sam jer sam igrao cijeli meč. Prvo poluvrijeme igrao sam kao polušpic, a u drugom dijelu sam prešao na poziciju desnog krila što mi je više odgovaralo i mislim da sam više prikazao u nastavku igre – kaže Redžić.

Nakon povratka sa ovog mini reprezentativnog okupljanja ovaj mladi sedamnaestogodišnjak će se staviti na raspolaganje novom treneru „Rudar-Prijedora“ Zoranu Bujiću.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – N/FSBiH