Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za predstavnike “ŠA Festa” odnosno članove istoimenog udruženja građana.

Gradonačelnik Đaković je izrazio zahvalnost što je jedan ovakav festival osnovan u Prijedoru koji je , osim memorijalnog i humanitarnog karaktera, dao i jedan novi kvalitet programu koji Gradska uprava organizuje tokom ljeta pod nazivom “Prijedorsko ljeto kulture”.

On je još jednom ponovio da se tokom prošlogodišjeg Prijedorskog ljeta kulture publika posebno pohvalno izjasnila o “ŠA Festu” koji je u 2019.godini s nizom sadržaja izašao na gradske ulice i pobrao sve simpatije i dobre komentare posjetilaca, ali i samih izvođača.

Gosti su gradonačelnika upoznali sa najnovijim informacijama među kojima i da se ovogodišnji treći po redu, umjetnički festival “ŠA Fest” održava od 29. jula do 2. avgusta.

Na ovom prijemu bilo je riječi i o drugim aktivnostima koje će pratiti ovaj jedinstven kulturni i muzički događaj u gradu na Sani.

I ove godine, kao i prethodne, dva dana pred koncerte u Ljetnoj bašti, Prijedorčanima će biti poklonjene brojne kulturno-umjetničke aktivnosti na tri lokacije u glavnoj ulici kroz program ŠA Ulice.

Festivalski program širi se ove godine na još jedan stejdž, kamp i festivalske zone koje će posjetiocima ponuditi 24 -časovne zabavne, kulturne i edukativne aktivnosti. Ovogodišnjim “ŠA Festom” Prijedor postaje zasigurno festivalski centar regije.

www.prijedorgrad.org