Na svečanoj sjednici Boračke organizacije grada Prijedora koja je održana povodom Dana boraca Republike Srpske dodijeljene su zahvalnice i priznanja.

Zahvalnice sa likom majora Zorana Karlice dodijeljene su Nedeljku Katani iz Donjeg Volara, Stojanu Banoviću iz Malog Palančišta, Đorđu Maksimoviću iz Krivaje, Spomenku Goliću iz Petrova, Mladenku Šiljaku iz Prijedora, Milanu Karlici iz Marina i Draganu Stojakoviću iz Beograda.

Odlikovanje Plaketa sa srebrnim krstom dodijeljeno je Stevi Saviću iz Donjih Garevaca, Goranu Dragojeviću iz Prijedora i Policijskoj upravi Prijedor.

Na konkursu za izbor najuspješnijih literarnih radova prvo mjesto osvojio je učenik osmog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” Prijedor Dejan Stanojević, drugo je pripalo učenici OŠ “Dositej Obradović” Prijedor Dajani Vukobrad, a treća je bila učenica petog razreda OŠ “Vuk Karadžić” Omarska Milica Đurić.

Prvu nagradu na konkursu za izbor najuspješnijiih likovnih radova osvojila je učenica sedmog razreda OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor Nevena Markus, drugu učenica šestog razreda OŠ “Petar Kočić” Prijedor Tara Crnčević, a treću učenik šestog razreda OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor Maksim Milić.

Radove učenika osnovnih škola o temama “Ostajte ovdje” i “Dan Republike Srpske – praznik slobode i trajanja” vrednovao je žiri u sastavu predsjednik Radovan Rajilić i članovi Snežana Đikić, Rade Mutić, Tihomir Ilijašević i Dragan Topić.

U kulturno-umjetničkom dijelu sjednice učestvovala je muška pjevačka grupa Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor i glumac Narodnog pozorišta RS Aleksandar Stojković.

Priredio – www.prijedordanas.com