U nedjelju, 16.02.2020. ekipa FK „Rudar-Prijedor“ ugostila je NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta. Na Gradskom stadionu u Prijedoru u 14:00 časova odigrana je prijateljska utakmica, i domaćin Rudar je slavio rezultatom 6-0 (1-0).

NK „Podgrmeč“ Sanski Most je nogometni klub iz Sanskog Mosta, Bosna i Hercegovina. Takmiči se u Drugoj nogometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – Zapad. Osnovan je 4. aprila 1944. godine. Tradicionalne boje kluba su zelena i žuta. Domaće utakmice igra na Gradskom stadionu koji se nalazi na desnoj obali rijeke Sane.

U prvom poluvremenu je viđen jedan pogodak. Postigao ga je Marinko Rastoka u 15. minuti susreta.U drugom poluvremenu domaćini dodaju gas, te Rastoka u 60. minuti povećava prednost domaćina na 2-0, da bi svoju odličnu partiju kompletirao het trikom dva minuta kasnije. Rudar vodi 3-0. Do kraja meča žuto-plavi su postigli još tri gola. Mile Kovačević povisuje na 4-0 u 67. minuti, da bi se za 5-0 u listu strijelaca upisao i Mario Sajak u 80. minuti meča. Tačku na odličnu utakmicu Rudara stavlja Kovačević svojim drugim pogotkom u 88. minuti. Konačan rezultat: FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor – NK „Podgrmeč“ Sanski Most 6-0 (1-0).

Rudar je ovim odličnim izdanjem potvrdio dobru formu nakon kvalitetnih priprema u Medulinu, gdje su u okviru veoma jakog turnira „Medulin Cup 2020“ odigrali četiri utakmice i osvojili izuzetno drugo mjesto.

FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor se zahvaljuje našim gostima iz Sanskog Mosta na odzivu, i odigranoj fer-plej utakmici.

Rudar će spremno dočekati nastavak sezone u 1. Ligi Republike Srpske. ’Ajmo, žuto-plavi!

rudar-prijedor.com