Skupština grada Prijedora odobrila je prisutvo sjednicama Skupštine u 2020. godini svim zainteresovanima koji su prijavili na javni poziv, rekao je predsjednik Skupštine Ajdin Mešić.

Tako u ovoj godini sjednicama mogu prisustvovati predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije, Udruženja penzionera, Saveza sindikata Republike Srpske, Saveza sindikata Rudarskog fakulteta, Sindikalne organizacije “Arselor Mital Prijedor”, te udruženja građana “DON”, “RUSAG”, “Altruist” i “SPIR Bosanske Krajine”.

Odobravanje prisustva sjednicama ne znači automatski i pravo obraćanja na sjednicama, već se ovo pravo može steći po naknadnom odobrenju predsjednika Skupštine grada Prijedora i predsjednika odborničkih klubova u svakom pojedinačnom slučaju i nakon svakog pojedinačnog zahtjeva.

Skupština grada Prijedora svake godine upućuje javni poziv predstavnicima nevladinih organizacija, fondacija, sindikata i drugih udruženja građana radi ostvarivanja načela javnosti u radu s ciljem jačanja neposredne i parlamentarne demokratije, radi boljeg izražavanja stavova građana, a s ciljem donošenja što kvalitetnijih odluka i drugih akata.

Na poziv koji je bio otvoren do kraja prošle godine prijavilo se 11 subjekta i predsjednik Skupštine grada i gradonačelnik Prijedora zajedno sa predsjednicima odborničkih klubova odobrili su im prisustvo.

SRNA