Grad Prijedor raspisao je tender za izradu gradskog prostornog plana za period 2020-2040. godina, za šta će iz budžeta biti izdvojeno oko 70.000 KM.

Procijenjena vrijednost izrade ovog strateškog dokumenta je 59.230 KM bez PDV-a, a riječ je o inženjerskim i integralnim inženjerskim uslugama, uslugama prostornog planiranja i uređenja pejzaža, naučnim i tehničkim konsultantskim uslugama i uslugama tehničkog ispitivanja i analiza.

Ovo je otvoreni postupak javnih nabavki, kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena, a rok za prijem ponuda 2. mart.

Skupština grada Prijedora lani je donijela odluku o pristupanju izradi ovog dokumenta kojim su obuhvaćena 834 kilometra kvadratna.

Donošenje novog prostornog plana potrebno je radi realizacije strateških projekata u Prijedoru i to u oblastima saobraćajne infrastrukture, kao što je izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor, elektroenergetike, kao što je izgradnja dalekovoda Banjaluka-Lika u Hrvatskoj, te gasifikacije, kao što je izgradnja magistralnog gasovoda od granice sa Srbijom trasom Bijeljina-Banjaluka- Prijedor-Novi Grad.

Skupština će, u skladu sa posebnim propisima koji regulišu zaštitu životne sredine, donijeti akte o izradi procjene uticaja ovog strateškog dokumenta na životnu sredinu, a javnost će biti uključena kroz javni uvid i javnu raspravu.

SRNA