Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru Saša Bursać izjavio je danas da je ovaj grad trenutno u ozbiljnom problemu s obzirom na inicijative za izdvajanje Omarske i Kozarca kao posebnih opština.

“Mi smo jasno rekli da zakonski nije u redu i da nije kompletna dokumentacija i da ima masa nelogičnosti i nezakonitosti, a radi se oko rokova, kada je riječ o inicijativi Kozarca, za razliku od inicijative Omarske koja je zakonski, po nama, ispravna”, rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Govoreći o posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora na kojoj je 14 odbornika glasalo za skidanje inicijative Kozarca s dnevnog reda, a koja je potom završena neusvajanjem kompletnog dnevnog reda, Bursać je ponovio da smatra da nije u redu što su dva odbornika SDS-a i odbornici DNS-a pustili “da živi nezakonita inicijativa Kozarca da se odvoji kao zasebna lokalna zajednica ili neki drugi organizacioni dio, ma kako da su oni to zamislili”.

Na pitanje novinara da prokomentariše incident između narodnog poslanika Milana Tubina i predsjednika Boračke organizacije grada Prijedora Zorana Predojevića, koji se dogodio dan nakon te sjednice i kojem je povod, takođe, bilo glasanje o inicijativi Kozarca, Bursać je odgovorio da ne podržava nasilje i da nasilje nije nikakav način komunikacije.

“Nije u redu postupak ni jednog niti drugog. O tome, naravno, reći će naposljetku istraga šta se desilo, sud vjerovatno, ali ne podržavam taj način komunikacije”, naveo je Bursać.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović ponovio je da SNSD neće podržati inicijativu za Kozarac jer nije u skladu sa zakonom.

SRNA