I treća pripremna utakmica u Medulinu završila je odlično za Rudar-Prijedor.

Dana 08.02.2020. godine, FK “Rudar-Prijedor” odmjerio je snage sa hrvatskim prvoligašem NK “Istra” 1961 iz Pule, i pobijedio rezultatom 2:1 (0:1).

Utakmica je odigrana u okviru 3. kola grupe 1. medulinskog turnira “Medulin Cup 2020”, na terenu Arena sportskog centra.

Prvo poluvrijeme je pripalo fudbalerima Istre. Nakon što je Marinko Rastoka promašio penal u 15. minuti za naš tim, ekipa iz Pule je preko Petra Bosančića povela u 31. minutu utakmice.

Poluvrijeme FK “Rudar-Prijedor” : NK “Istra 1961” 0:1.

U drugom poluvremenu naši momci su zaigrali odvažnije,bili bolji protivnik, i uspješno riješili utakmicu u svoju korist – 2:1. Oba gola su plod dobrih akcija iz presinga na protivnika, gdje smo iskoristili nesmotrenost njihove odbrane i na individualni kvalitet pojedinaca postigli golove. Prvo je Dino Kalesić golom u 72.minuti donio izjednačenje 1:1, da bi u 85. minuti Đoko Milović donio potpuni preokret i veliko slavlje žuto-plavima – konačnih 2:1.

“Odigrali smo dosad najkvalitetniju utakmicu protiv možda najkvalitetnije ekipe na turniru. Istra je igrala sa 9 igrača koji su dan ranije igrali prvenstvenu utakmicu u 1. HNL. Pobjeda nam utom više znači, jer smo se uspijeli vratiti iz rezultatskog zaostatka, nakon što smo na 0:0 promašili penal. Sve vrijeme, i dok smo gubili, vjerovali smo u preokret. Drago mi je da rastemo kao ekipa, pokazujemo karakter, i mnogo bolje stojimo taktički na terenu. Svi zajedno trebamo biti ponosni na ovo što smo uradili do sada” – nakon pobjede izjavio je šef stručnog štaba, Igor Janković.

Ovom pobjedom Rudar je osvojio čelnu poziciju u grupi (Group 1 Ceja) sa osvojenih 7 bodova uz +3 gol razliku, i naći će se u finalnom okršaju za trofej protiv pobjednika druge grupe – Fudbalskog kluba “Radnik” iz Bijeljine.

Finale je na programu u srijedu, 12.02.2020. godine u 14:00 časova.

Srećno Rudari, i uzmimo taj trofej!

rudar-prijedor.com