REPUBLIKA SRPSKA
Boračka organizacija Republike Srpske
BORAČKA ORGANIZACIJA GRADA PRIJEDORA
Ul. Miloša Obrenovića br.18c Prijedor, tel/faks: 052/232-213

U vezi incidenta koji se desio dana 04.02.2020. godine u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora, daje se

SAOPŠTENJE

1) Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora izražava uvjerenje da će nadležni organi preduzeti sve potrebne mjere da se rasvijetle okolnosti vezane za incident kojeg je izazvao Milan Tubin, narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor, i da se na adekvatan način sankcioniše lice koje je izazvalo ovaj incident.

2) U prostorije Boračke organizacije svaki dan dolaze nezadovoljni i revoltirani borci opterećeni raznim životnim problemima i koji su zabrinuti za Republiku Srpsku. Ti borci su uvijek dobro došli i mi zbog njih postojimo. Međutim, u Boračkoj organizaciji nisu dobro došli nezadovoljni političari, niti u takvim ljudima vidimo dobronamjerne savjetnike.

Svakako smo mi kao nestranačka organizacija otvoreni prema svim političkim opcijama, ali svi oni moraju u Boračku organizaciju doći tako što će prvo pokucati na vrata i reći dobar dan. Nama ne trebaju političari koji će u prostorije Boračke organizacije ulaziti da bi fizički ugrožavali bilo koga, a ponajmanje predsjednika gradske Boračke organizacije na radnom mjestu.

Takvo ponašanje ne mora biti zbog onih koji u Boračkoj organizaciji trenutno obavljaju određene funkcije, ali mora biti zbog boraca koji su se borili za Republiku Srpsku.

3) Što se tiče odnosa Boračke organizacije prema funkcijama Milana Tubina koji je narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Prijedoru, očekujemo da će Narodna skupština zauzeti svoj stav prema ispadu koji se desio zbog nedoličnog ponašanja narodnog poslanika, kao i da će Srpska demokratska stranka u Prijedoru odlučiti da li im odgovara takav čovjek kao predsjednik.

Boračka organizacija ovaj događaj neće uzeti kao razlog da se naruše odnosi sa Gradskom organizacijom Srpske demokratske stranke u Prijedoru, iz razloga što smo ubijeđeni da istupanje Milana Tubina nije vezano za Srpsku demokratsku stranku, i da ta stranka bez obzira na pojedinačne istupe ima pozitivan odnos prema mjestu i ulozi gradske Boračke organizacije.

4) U vezi Slavka Švrake, člana Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora, ističemo da se radi o borcu prve kategorije i dugogodišnjem članu Boračke organizacije, koji je dao veliki doprinos u svim aktivnostima ove organizacije.

To što se on kao odbornik u Skupštini Grada Prijedora ispred Srpske demokratske stranke ne slaže sa svojim stranačkim kolegom i predsjednikom Milanom Tubinom, nije problem Boračke organizacije. O tome će, nadamo se, svoj sud dati u Srpskoj demokratskoj stranci.

Ono što je ovdje bitno naglasiti da Milan Tubin nije birao Slavka Švraku za člana Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora, i sigurno ne može i neće ni smjenjivati.

5)Boračka organizacija se ovim putem zahvaljuje svim borcima iz cijele Republike Srpske, koji su nam u toku jučerašnjeg i današnjeg dana uputili podršku, i koji su osudili nedolično ponašanje Milana Tubina, narodnog poslanika i predsjednika Gradske organizacije Srpske demokratske stranke u Prijedoru.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

PREDSJEDNIŠTVO BORAČKE ORGANIZACIJE GRADA PRIJEDORA