Zimski kulturni karavan, u sali društvenog doma u Rakelićima, u petak 31. januara, okupio je veliki broj učesnika, koji su, brojnoj publici, predstavili svoje kulturno stvaralaštvo.

Početak programa bio je u znaku najmlađih, odnosno učenika Područnog odjeljenja OŠ „Branko Radičević“ u Rakelićima.

U pratnji učiteljica Sanje Majstorović, Daliborke Prerad i Dajane Đervida, mališani su izveli recitacije, igrokaze i ritmičke igre i pobrali najveće simpatije i aplauze publike.

Članovi KUD „Saničani“, koji ove godine obilježavaju prvu deceniju postojanja i uspješnog rada, predstavili su se igrama iz Srbije u koreografiji Nikole Šarkijevića.

Svoje glumačko umijeće, izvođenjem monologa iz drame „Tramvaj zvani želja“, pokazala je glumica Sandra Macura, članica Omladinskog dramskog studija „Živko Desnica“.

U programu su nastupile izvorne grupe koje njeguju tradicionalnu potkozarsku i krajišku pjesmu „Božino jato“, „Borino jato“ i „Usorci“, dok se autorskim pjesmama o zavičaju i porodici, predstavio vokalni solista Milan Popović sa kćerkom Milanom.

U ime pokrovitelja manifestacije, „Veče kulturnog stvaralaštva“ otvorio je zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš.

„Koliko je ova manifestacija značajna za naše sugrađane, pokazuju prepune sale društvenih domova i veliki broj onih koji žele da predstave svoje kulturno stvaralaštvo. Veče kulturnog stvaralaštva na najljepši način oživljavaju i unaprjeđuju društveni život u našim selima i zbog toga će i ubuduće imati podršku Grada“, istakao je Miljuš, koji je pohvalio organizatore ove manifestacije.

Pored pokrovitelja, Grada Prijedora, podršku organizaciji manifestacije pružio je i „Autotransport“ Prijedor.

Saša Goronja