Već po običaju “Dani zime na Kozari” počeli su planinarskim maršom u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” iz Prijedora.

Učešće je uzelo oko stotinjak planinara iz Prijedora, Banjaluke, Sanskog Mosta i drugih opština te gosti iz Republike Slovenije.

Oni su prešli 9 kilometara dugačku planinarsku rutu Rajkovići-Kozarački kamen-Bešića poljana-Mrakovica a na cilju ih je čekao ručak.

Iako je planirano, takmičenje u skijanju za učenike nije održano zbog nedostatka snijega i visoke temperature.

Glavni dio 14. “Dana zime na Kozari” je u nedjelju, 2. februara.

U zabavnim sportskim disciplinama će učestvovati ekipe iz Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Srpca, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice i Broda.

Biće održano i gastro takmičenje učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića lovačkih udruženja.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend The Bechars i DJ Vladimir iz Prijedora, bend “Savska ada” iz Gradiške i etno-grupa “Јabuka” iz Kozarske Dubice.

Besplatan prevoz za učesnike i posjetioce je obezbijeđen iz Prijedora, Gradiške, Banjaluke, Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice i Oštre Luke.

Ulaz u Nacionalni park “Kozara” je 1 KM a ujedno je kupon za tombolu.

Organizatori manifestacije “Dani zime na Kozari” su grad Prijedor, Nacionalni park “Kozara” te turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Marko Sarić