Skoro dvije godine nije bilo ni glasa od Željka Buvača. Dugogodišnji pomoćnik Jirgena Klopa iz Dortmunda i kasnije Liverpula, u aprilu 2018. godine je napustio tabor Crvenih i od tada ga nije bilo nigdje.

Pominjale su se razne opcije, da bi Buvač mogao da krene samostalno u trenersku karijeru, dovodili su ga u vezu sa raznim klubovima, ali ništa. Sve do danas. I srpski trener je servirao iznenađenje! Željko Buvač je novi sportski direktor Dinama iz Moskve!

Plavo-bijeli sa VTB Arene objavili su saopštenje na klupskom sajtu, u kojem su potvrdili angažovanje Buvača.

„Dvostruki prvak Njemačke i finalista Lige šampiona sa Borusijom, kao i finalista Lige šampiona i Lige Evrope sa Liverpulom, potpisao je ugovor sa Dinamom iz Moskve na dvije i po godine. Najljepše osobine Buvača je izneo Klop kada je rekao da je Željko oduvijek bio mozak njegovog stručnog štaba i desna ruka u svakom klubu u kojem su zajedno radili“, stoji pored ostalog u saopštenju Dinama.

Fudbalski stručnjak iz Prijedora je igračku karijeru proveo u Nemačkoj, gde je počeo da se bavi i trenerskim poslom. Zajedno sa Jirgenom Klopom je uveo Majnc u Bundesligu, a onda su nastavili zajedno da rade i u Dortmundu i Liverpulu, dok se nisu rastali prije nešto više od godinu i po dana.

mozzartsport.com
Foto – Dinamo Moskva