Pjevač Halid Muslimović optužen za nanošenje tjelesnih povreda bivšoj partnerki Sonji Bašić danas je po prvi put ispričao svoju verziju šta se dogodilo kritične večeri u julu 2018. nakon koncerta u Kozarcu.

Muslimović je u Osnovnom sudu Banjaluka ispričao da je Bašićevu upoznao 2015. godine u jednoj kafani u Melburnu u Australiji.

-Pričala mi je da se bavi bankarstvom, ulaganjem u nekretnine, nudila je neke kombinacije, ali nisam pristao na njih. Priča o dugu nije tačna – rekao je Muslimović.

Optuženi je veći dio svjedočenja ipak posvetio kritičnoj večeri zbog koje se i našao na optuženičkoj klupi.

-Bašićeva je to veče bila vidno pijana i tražila je da je lično ja vozim za Banjaluku. Pokušavao sam na sve načine da nađem nekoga da je odveze, ali nisam uspio – prisjetio se Muslimović rekavši da je Bašićeva željela da noć provedu zajedno u Banjaluci.

– U kafani gdje je bio koncert nije bila agresivna, ali se sve promjenilo kada je ušla u auto. Kada sam je vozio za Banjaluku udarala me po ruci i sve vrijeme sam se branio da ne napravim neki udes – dodao je Muslimović.

U jednom trenutku zaustavio je auto, kako kaže da smiri Bašićevu. Pokušao je otvoriti njena vrata, ali su se zatvorila.

– Zatim sam izašao iz auta i otišao do njenih vrata, otvorio sam ih i pomogao joj da izađe napolje. Kada sam je pustio, pala je, a ja sam je gricnuo za rame da dođe sebi – ispričao je Muslimović.

Optuženi je prvo odbio da potvrdi da li je bio u emotivnoj vezi sa Bašićevom, a kada ga je sud upozorio da mora odgovoriti kratko je rekao – nisam.

Muslimović je tokom svjedočenja u nekoliko navrata upozoravan od strane suda zbog neprimjerenog ponašanja prema tužiocu, ali i uopšte tokom svjedočenja.

Tokom današnjeg ročišta svoje iskaze su dali svjedoci odbrane mahom članovi benda optuženog.

Svjedoci su redom govorili kako je Bašićeva kritične večeri popila flašu viskija i da je bila u vidno pijanom stanju. Tužilaštvo je prigovorilo iskazima istakavši da su svjedoci instruisani kako i šta da pričaju.

Odbrana je zatražila da se u nastavku sasluša vještak Željko Karan na okolnosti pijanstva optužene i nastanku njenih povreda, na šta je tužilaštvo prigovorilo jer je jedno vještačenje o povredama već obavljeno, a taj dokaz je izveden na suđenju. Sud je na kraj prihvatio zahtjev odbrane.

EuroBlic-srpskainfo.com