Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i članovi Organizacionog odbora bogojavljenskih svečanosti te četrdesetak odvažnih Prijedorčana koji su se prijavili za bogojavljenskog plivanje u rijeci Sani prisustvovali su večerašnjem bogosluženju u Crkvi Svete Trojice.

Protojerej Mladen Majkić poručio je nakon bogosluženja da će svi koji se odluče za plivanje za Časni krst i svi koji dođu da ih gledaju nikako ne shvate to kao nekakvu manifestaciju koja se dešava radi zabave.

“Ovo je trenutak kada treba da prosvijetlimo svoje srce i dušu i mi ćemo sutra kada budemo pritisli obale rijeke Sane sa obe strane u najmanju ruku ličiti na one koji su bili na rijeci Jordanu kada se krstio Isus Hrist”, istakao je Majkić.

On je najavio da će bogojavljenske svečanosti započeti sutra svetom liturgijom od 9 časova u Crkvi Svete Trojice, a da će bogojavljenska litija krenuti od 11 časova gradskih ulicama sve to obale rijeke Sane kod gradskog mosta.

“Mi ćemo sutra u sklopu bogojavljenske litije dati mirnu i dostojanstveu podršku našoj svetoj crkvi u Crnoj Gori i našoj braći koja su tamo u svojim brigama i nevoljama”, rekao je Majkić.

Inače, nakon večerašnjeg bogosluženja 44 plivača je potpisalo izjavu da će u plivanju za Časni krst učestovovati na svoju odgovornost, nakon čega su primili blagoslov i prigodne promotivne poklone od gradonačelika.

Među plivačima su i petostruki pobjednik Danijel Drljača, zatim prošlogodišnji pobjednik Stefan Paunović, kao i dvije dame, majka i kćerka Milena i Nevena Rončević koje su plivale i prošle godine.

www.prijedorgrad.org

vezane vijesti:

Prijedor: Spisak najodvažnijih koji plivaju za Časni krst na Bogojavljenje – FOTO