Pozorišni festival “Zlatna vila” biće u Prijedoru održan od 20. do 26. aprila, odlučio je Organizacioni odbor Festivala.

Na prvoj sjednici kojom je danas predsjedavao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković bilo je govora o početku i dinamici priprema za ovu manifestaciju.

“Selektor i ovogodišnjeg , inače 15.po redu Pozorišnog festivala `Zlatna vila `biće Marko Misirača, čovjek sa našeg podneblja koji vrijedno i časno radi svoj posao i očekujemo da će odabir predstava koje će biti u sastavu festivala biti kvalitetan najmanje u rangu prošlogodišnjih”, izjavio je novinarima Đaković.

On je dodao da vjeruje da će Festival opravdati svoje postojanje i da će poznavaoci pozorišne umjetnosti biti zadovoljni njegovim programom.

Na ovoj sjednici Organizacionog odbora odlučeno je da će festvial imati istu koncepciju kao i prošle godine, a to znači pet predstava u takmičarskoj konkurenciji, jedna predstava za publiku i predstava van konkurencije na kraju za pobjednika.

“Festival će imati i bogat prateći program, a sastav žirija će biti poznat dok selektor obavi svoj posao izbora predstava”, istakao je član Organizacionog odbora Zoran Stanić.

Inače, u Gradskoj upravi Prijedor 2018. godine je odlučeno da Pozorišni festival bude održavan bijenalno, odnosno naizmjenično sa Međunarodnim festivalom horova “Zlatna vila”.

Međutim, ove godine je odlučeno da pored redovnog termina Festivala horova, svoj termin ove godine u kalendaru kulturnih manifestacija u gradu dobije i Festival pozorišta.

www.prijedorgrad.org