Predsjednik Skupštine grada Prijedor Ajdin Mešić (SDA) za Srpskainfo kaže da je demokratsko pravo odbornika da traže njegovu smjenu.

-Jutros sam primio inicijativu za svoju smjenu i imam sedam dana da se izjasnim o njoj. Smatram da sam poštovao pravilnik i da su sve aktivnosti sada bile iste kao i na početku. Moja saradnja sa odbornicima je bila korektna i mislim da će tako biti i u narednom periodu – rekao je Mešić.

On nije želio da odgovori da li će inicijativu za svoju smjenu staviti na dnevni red naredne sjednice Skupštine grada Prijedora. Ukoliko Mešić ne stavi na dnevni red inicijativu za njegovu smjenu sa čela Skupštine grada, odbornici koji čine novu skupštinsku većinu moraće je izglasati kao dodatnu tačku dnevnog reda.

Podsjećamo, 16 odbornika koji čine većinu u Skupštini grada Prijedora u ponedeljak je predalo inicijativu za smjenu Ajdina Mešića (SDA) sa mjesta predsjednika Skupštine grada.

U obrazloženju za smjenu naveli su da SDA nije više dio skupštinske većine te da imaju otežanu saradnju sa Mešićem. Istakli su i da u svim demokratskim društvima funkciju predsjednika Skupštine obavlja član skupštinske većine.

Inače, Mešića je ova skupštinska većina izabrala za predsjednika u aprilu prošle godine nakon što se raspala koalicija SNSD i DNS, kada su odbornici izglasali i smjenu Seada Jakupovića (SDP BiH) sa funkcije predsjednika Skupštine.

Pored Mešića, SDA ima još dva odbornika u Skupštini grada Prijedora.

Skupštinsku većinu u Prijedoru čini osam odbornika SNSD, dva PDP, četiri iz samostalnog kluba odbornika, jedan odbornik DF, jedan samostalni odbornik te jedan odbornik SDS, odnosno Radenko Stjepić.

Ostala četiri odbornika SDS tvrde da nisu ni uz DNS ni uz SNSD.

DNS ima šest odbornika u prijedorskoj Skupštini.

Naredna sjednica Skupštine grada mogla bi biti zakazana krajem ovog ili početkom narednog mjeseca.

EuroBlic-srpskainfo.com