Pobjedama Nemanje Galića i Kjare Mazulović završen je prvi “Prijedor Open” koji je uspješno organizovao Kuglaški klub “Rudar”.

Član Kuglačkog kluba “Grmoščica” iz Zagreba, inače momak iz Gradiške, u superfinalu je oborio 629 čunjeva i stigao do titule u muškoj konkurenciji.

Drugo mjesto zauzeo je Darko Zovko iz Kuglačkog kluba “Nove nade” Požega sa 628 oborenih čunjeva dok je treći bio Nermin Hrustemović iz Kuglaškog kluba “Rudar” Kakanj sa 611 čunjeva.

Inače, u prvom dijelu finala nastupilo je 16 kuglaša od kojih se osam najboljih plasiralo u superfinale.

Zanimljivo, dvojica najboljih u tom dijelu, Pere Petrić(KK “Posušje” Posušje) sa 649 čunjeva i Jovan Kerečki (KK “Crvena Zvezda” Beograd) sa 645 čunjeva, podbacili su u super finalu pa su zauzeli šesto odnosno osmo mjesto.

I domaćin je imao svog predstavnika među 16 najboljih, a kapiten prijedorskog “Rudara” Siniša Miljatović zauzeo je 13. poziciju.

Kod žena, Kjara Mazulović iz Kuglačkog kluba “Admiral” Zagreb za titulu je pogodila 585 čunjeva.

Druga je bila Tatjana Zlojutro (KK “Kozara” Gradiška) sa 579 čunjeva a treća Dijana Mlinarić (KK “Plitvice” Plitvice) sa 551 oborenim čunjem.

Pehare i novčane nagrade najboljim pojedincima uručio je Lazo Marčetić, predsjednik “Rudar” Prijedora.

Na prvom “Prijedor Openu” učestvovalo je 187 kuglaša u obje konkurencije koji su imali 312 nastupa.

Učesnici su bili iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Sve uplate za takmičenje otišle su u nagradni fond, pa su tri najbolje kuglašice osvojile 110, 65 i 45 eura.

Kod kuglaša nagrade za prva tri mjesta iznosile su 300, 200 i 100 eura.

Prema riječima Gorana Predojevića, predsjednika Upravnog odbora kluba domaćina, prvi međunarodni “Prijedor Open” prevazišao je sva očekivanja.

-Zaista nismo očekivali ovako dobar odziv s obzirom da prvi put organizujemo jedan ovakav turnir. Međutim, drago nam je da smo na našoj novoj kuglani mogli da ugostimo naše stare sportske prijatelje i upoznamo neke nove. Riječi podrške i pohvale za organizaciju koje smo dobili od svih učesnika najbolji su pokazatelj da smo ovim turnirom napravili pravu stvar – rekao je Predojević.

On je istakao da su se već danas javili kuglaši iz crnogorskog Tivta koji su najavili učešće na sljedećem “Prijedor Openu”.

-Moram još jednom da se zahvalim Gradskoj upravi Prijedor koja je obezbijedila finansijska sredstva za završetak nove kuglane u našem gradu koja se nalazi u sklopu dvorane u naselju Urije. Kuglaški klub “Rudar” dobio je od grada kuglanu na upravljanje uz obavezu da Klub snosi sve troškove funkcionisanja ovog sportskog objekta. Siguran sam da ćše naš klub u narednom periodu biti pravi domaćin u ovom reprezentativnom sportskom objektu – dodao je Predojević.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com