Kuglaški klub “Rudar” iz Prijedora organizuje u subotu, 11. januara, finale i superfinale prvog međunarodnog otvorenog turnira koji je u protekla dva mjeseca u gradu na Sani okupio oko 300 učesnika iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Finale počinje u 10.00 časova, a takmičiće se 16 najbolje plasiranih muškaraca, a potom slijedi žensko finale na kojem učestvuju četiri najbolje plasirane kuglašice, dok od 16.00 časova osam najboljih kuglaša igra superfinale.

Predsjednik upravnog odbora kluba Goran Predojević rekao je danas na konferenciji za novinare da je zadovoljan dosadašnjim tokom turnira, posebno rezultatima i brojem učesnika.

On kaže da je Bojan Vlakevski, koji igra za “Zaprešić”, na ovom turniru postigao najbolji rezultat u BiH.

“Ovo je prvi ovakav turnir u BiH. U regionu ih ima dosta, a mi smo se odmah odlučili da organizujemo takav otvoreni turnir gdje su prijave slobodne, igrači i igračice se prijavljuju, klub organizuje adekvatne negrade, a učešće nije besplatno“, naveo je Predojević.

On je pojasnio da na sličnim turnirima u regionu bude i mnogo poznatijih imena, a da domaćin prema propozicijama ima mogućnost da pozove dva igrača.

“Mi se ovaj put nismo odlučili da zovemo najbolje kuglaše na svijetu, što neki rade, nego smo pozvali dva igrača koja su nastupala najviše na turniru”, dodao je Predojević.

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor organizuje prvi internacionalni kuglaški turnir “Prijedor open” kako bi ovaj sport reafirmisao nakon što je grad proteklih 14 godina bio bez kuglane.

Klub postoji od 1965. godine. Nakon rušenja jedine kuglane u Prijedoru 2005. godine, bio je u statusu mirovanja sve do 2014. kada je ponovo aktiviran. Nova kuglana u Prijedoru otvorena je u junu prošle godine.

SRNA