U susretu 6. kola Druge lige Republike Srpske u futsalu-Grupa “Zapad”, ekipa Kluba malog fudbala “Prijedor” ostvarila je četvrtu pobjedu.

Prijedorčani su na parketu dvorane “Mladost” u prvom “krajiškom derbiju” u ovom sportu, savladali ekipu KMF “Borac” iz Banjaluke rezultatom 4:2 (0:0).

I ovoga puta domaća publika je podržala futsalere pa se na tribinama našlo oko 500 ljubitelja ovog sporta.

Prvi dio igre prošao je bez golova iako je na obje strane bilo lijepih akcija i dobrih prilika ali su oba golmana bila na visini zadatka.

Samo što je počeo nastavak, krenula je golijada.

Nakon što je jedan gostujući igrač igrao rukom unutar šest metara, sudije su opravdano dosudile penal koji je sigurnim udarcem realizovao Parhamov.

Banjalučani su do poravnanja došli u 30. minuti preko Đakovića ali je samo nekoliko trenutaka kasnije Miodragović ponovo donio vođstvo domaćima.

Kada je sjajni Stefan Gavranović povećao na 3:1 u 37. minuti činilo se da je sve gotovo.

Međutim, igrači “Borca” su iskoristili veliki broj prekršaja Priejdorčana pa su preko Đukanovića iz penala samo minut kasnije ponovo donijeli neizvjesnost.

Da bodovi ipak ostanu kod kuće pobrinuo se najbolji pojedinac susreta.

Toti(nadimak Stefana Gavranovića po kojem je prepoznatljiv u fudbalskim krugovima, op.a.) je minutu prije kraja imao loptu u posjedu na svojoj polovini.

Iako je domaćima odgovaralo da je što duže imaju u nogama, on je jednim magičnim potezom stavio tačku na ovaj susret.

Mladi fudbaler je pokazao svoj raskošan talenat pa je preciznim udarcem sa svoje polovine lobobao golmana gostiju i poslao loptu u mrežu “Borca” za konačnih 4:2 i oduševljenje publike i ovacije na “otvorenoj sceni”.

KMF “Prijedor”: KMF “Borac” Banjaluka 4:2 (0:0)

Prijedor
Dvorana “Mladost”
Gledalaca: 500
Sudije: Dragojević/Ivančević/Puvača
Strijelci: Parhamov u 21. iz penala, Miodragović u 30., Gavranović u 37. i 39. za Prijedor, Đaković u 30. i Đukanović u 38. minuti iz penala za Borac

KMF Prijedor
Burić, Golić, Došenović, Lukić, Garić, Jazić, Gavranović, Miodragović, Parhamov, Miličević, Knežević

KMF Borac
Kalaba, Savić, Devušić, Jeremić, Đaković, Đukanović, Pejaković, Travar, Tovilović, Kutić, Bajić

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com